För den som bott i Oskarshamn länge kommer det knappast som en överraskning att bostadspriserna har ändrats över åren. Dels har bostadspriserna likt övriga Sverige stigit, men nedläggningen av det kommersiellt flyget har även påverkat bostadspriserna. De stigande bostadspriserna har gynnat de som äger en bostad, men kan vara tungt för den som planerar att köpa en bostad i Oskarshamn.

Bostadspriserna har ökat i Oskarshamn

Under de senaste åren har Sveriges bostadsmarknad förändrats kraftigt. Dels har bostadspriserna ökat rejält, speciellt i de större städerna. Förändringen har dock inte gått ouppmärksammad i Oskarshamn heller, där bostadspriserna stigit stadigt de senaste åren. Den ökade prisbilden har generellt gjort att allt fler lånar mer till sina bostäder. Detta gäller både i formen av bostadslån och kontantinsatslån.

Eftersom att bostadspriserna blir allt högre följer även bostadslånen samma utveckling. För dig som ska köpa en bostad i Oskarshamn gäller det därför att hitta det billigaste bostadslånet för just dig. Ett enkelt sätt att göra detta är att jämföra lånealternativ via Bostadslån.com. Genom att jämföra olika långivare ökar du dina chanser att hitta det billigaste bostadslånet för just dig.

Flygtrafiken påverkar bostadspriserna

I Oskarshamn har flygtrafiken varit en påtaglig faktor vid försäljningen av bostäder. Efter att den kommersiella flygtrafiken upphörde år 2014 påverkade detta även bostadspriserna i Oskarshamn. Även om det till viss del flygs privat ifrån flygplatsen så har störningarna som större flygplan medför i stort sett blivit obefintlig.

Tips! För dig som inte vill betala dagens bostadspriser kan det vara klokt att hyra en tid, tills bostadspriserna sjunker.

Det faktum att Oskarshamn blivit mer attraktivt att bo i är positivt för den som redan äger en bostad, men kan vara jobbigt för den som vill köpa en bostad. För den som inte är beredd att betala dagens bostadspriser kan det vara klokt att hyra under en tid, tills bostadspriserna återgår till en mer normal nivå.

Kategorier: Okategoriserade

Relaterade inlägg

Okategoriserade

Därför är a-kassa för piloter extra relevant

Piloter har det inte lätt på arbetsmarknaden och en stor del är därför arbetslösa. Det krävs allt från tajming till tur och kontakter för att hitta ett jobb. Detta kan dessutom ta tid. Därför är Läs mer…

Okategoriserade

Så kan du som reser mycket få fördelar med kreditkortet

Även om Oskarshamn Airport inte längre har kommersiell flygtrafik har många av de som tidigare flitigt reste där börjat resa från alternativa resevägar. För den som reser mycket i tjänsten eller privat finns det flera Läs mer…

Okategoriserade

Så kan du finansiera ett flygplan

För den som har drömmar om flygplatser och flygplan kan det vara en dröm att köpa sitt eget flygplan. Ett flygplan är som de flesta vet oftast ingen liten investering, men är inte heller en Läs mer…