Att packa för en weekendresa är lite av en konst. Det gäller nämligen att hitta en balans mellan att ta med sig det man behöver utan att för den skull ta med sig alldeles för mycket, vilket ju är lättare sagt än gjort. Här kommer därför några tips som kan hjälpa dig att packa smart och effektivt inför din nästa korta getaway.

Planera dina outfits

Innan du börjar packa är det bra att tänka igenom vad du kommer att göra under helgen och planera dina outfits därefter. Genom att matcha kläder i förväg kan du undvika att ta med dig plagg som du troligtvis inte kommer att använda. Tänk även på att välja kläder som kan mixas och matchas för att skapa olika looks.

Minimera antalet toalettartiklar

När det kommer till toalettartiklar är det lätt att överpacka. Investera i reseförpackningar för dina favoritprodukter eller köp mindre provstorlekar. Tänk också på att vissa hotell erbjuder gratis toalettartiklar, vilket kan minska din packning ytterligare.

Satsa på “smarta” kläder och prylar

För att spara utrymme och undvika överpackning bör du satsa på kläder, skor och prylar som du kan använda vid flera olika tillfällen. Ett par bekväma skor som fungerar både för en dag med sightseeing och en kväll ute på stan är ett utmärkt exempel på smart packning.

Rulla ihop dina kläder

Att rulla kläderna istället för att vika dem minskar inte bara risken för skrynklor utan sparar även utrymme i resväskan. Med en komprimerad packning hittar du enklare det du ska ha utan att du behöver gå igenom hela väskan.

Förvara viktiga dokument säkert och lättillgängligt

Förvara dina viktigaste dokument, till exempel pass, ID-kort och biljetter, på ett säkert men lättillgängligt ställe. Använd en dokumentväska eller en RFID-säker plånbok för extra säkerhet.

Välj ut de viktigaste elektroniska enheterna

Packa bara med de elektroniska enheter du verkligen behöver under helgen. Försök att ha laddare och liknande väl organiserade för att undvika trassel i väskan. Ett tips är att skaffa en laddare som kan ladda flera enheter samtidigt, så slipper du ta med flera olika.

Packa utifrån säsong och aktiviteter

Ta hänsyn till säsongen och de aktiviteter du har planerat att göra under din resa och välj kläder, skor och prylar utifrån det. Kontrollera väderprognosen och anpassa din packning därefter.

Vi hoppas att dessa tips kommer göra det lite enklare för dig att packa rätt, så att du kan njuta av din tid borta istället för att dra runt på en tung och otymplig väska.

Ha en trevlig resa!

Kategorier: Okategoriserade