För den som har drömmar om flygplatser och flygplan kan det vara en dröm att köpa sitt eget flygplan. Ett flygplan är som de flesta vet oftast ingen liten investering, men är inte heller en omöjlig dröm. För den som vill köpa ett flygplan gäller det dock att först se till att få flygcertifikat och tillräckliga flygtimmar för att kunna flyga flygplanet. Ännu en sak att tänka på är vilken flygplats som kan användas till ditt flygplan.

Se till att fixa certifikat och flygplats innan köpet

Det är en relativt omständlig process att kunna köpa och flyga sitt eget flygplan. Utöver att ordna finansieringen och liknande för flygplanet gäller det att se till att man har någonstans att ställa flygplanet och att man kan flyga det. Några av de saker som man bör ordna innan man köper ett flygplan är som följande:

  1. Hitta en flygplats. Alla flygplan behöver någonstans att lyfta ifrån. För mindre privatlån krävs det oftast inte någon större anläggning, men det kan fortfarande vara ett problem att hitta en lämplig startbana.
  2. Planera förvaring. Under tiden som du inte kan flyga planet gäller det att kunna förvara det säkert. Oftast finns sådan förvaring i hangarer på flygplatserna, men det gäller att se till att det finns en sådan tillgänglig.
  3. Skaffa ett flygcertifikat. För att kunna flyga så gäller det att man uppfyller vissa krav och att man har tillräckliga flygtimmar. Detta är troligtvis det allra viktigaste att se till att ha klart innan man ger sig på att köpa ett flygplan.

Utöver dessa punkter kommer det även krävas någon form av finansiering för att kunna köpa ett flygplan.

Finansiera ditt privatflygplan

Hur mycket ett privatplan kostar varierar självklart mycket. Oavsett vilken typ av flygplan du planerar att köpa kan det vara klokt att ordna finansieringen så att det finns klart när du väl vill köpa flygplanet. Några olika sätt att finansiera ett privatlån är som följande:

  • Använd gamla besparingar. Har du tillräckliga besparingar för att finansiera ett privatplan är detta självklart ett bra alternativ. Tänk dock på att ett flygplan kan vara mycket dyrt och att det även kan uppkomma reparationskostnader och liknande.
  • Ansök om ett lån. Att ta ett lån för att köpa ett privatflygplan är troligtvis det vanligaste alternativet. Ett sätt att säkerställa att man får de bästa lånevillkoren är att ta hjälp av en låneförmedlare. Via Låneförmedlare.nu kan du jämföra olika låneförmedlare så att du får de bästa villkoren för ditt lån.
  • Be om finansiering från försäljare. Köper du ett nytt flygplan eller köper det begagnat från ett företag kan det finnas möjlighet till att finansiera det över en längre tid. Var dock uppmärksam på den totala kostnaden för finansieringen, då det ibland kan bli dyrare än att ta ett lån.

Oavsett hur du väljer att finansiera ditt privatplan är det klokt att inte lägga ner för mycket av sitt egna kapital och inte heller låna mer än vad du har råd att betala tillbaka.

Kategorier: Okategoriserade