Piloter har det inte lätt på arbetsmarknaden och en stor del är därför arbetslösa. Det krävs allt från tajming till tur och kontakter för att hitta ett jobb. Detta kan dessutom ta tid. Därför är a-kassa för just piloter något viktigt och som bör ses över av de flesta.

Arbetsmarknaden för piloter är svår

Inom pilotyrket är det extremt svårt att få arbete. Det krävs kontakter för att få jobb, men även en hel del tur. Du kan ha tio års erfarenhet men ändå få uteblivet svar på dina jobbansökningar. Det är ofta slumpen och tajming som gör att du blir kallad till en arbetsintervju.

Tänk på! För dig som pilot är det viktigt att ställa dig in på att det är en svår bransch att få jobb inom.

Yrket är väldigt internationellt. Även om en del piloter söker sig utomlands konkurrerar de fortfarande med piloter från andra länder. Runtom i hela världen är arbetsmarknaden för piloter svår. Förhållandet mellan antal piloter som söks och piloter som söker jobb är stort. Samtidigt är flygbranschen förändrad och flygplan tar betydligt fler passagerare än vad de gjorde för 15 år sedan. På så sätt är behovet av piloter inte heller lika stort.

A-kassa blir viktigt för piloter

I och med att arbetsmarknaden för piloter är så pass svår som den är, gör det också att branschen innehåller fler arbetslösa. Det kan därför vara extra relevant för piloter att gå med i en a-kassa. På så sätt kan de få ersättning om de skulle bli av med jobbet och ha svårigheter att hitta nytt.

Tips! Gå med i en a-kassa för att säkra upp din arbetslöshet.

Är du yrkesverksam som pilot inom transport finns det flera olika a-kassor att välja mellan. Genom att jämföra a-kassorna och gå igenom kontrollfrågor kan du hitta vilken a-kassa som passar in bäst på dig. Vill du gå med i en a-kassa kan du läsa mer på A-kassa.se. Där kan du även hitta vilken a-kassa som du bör söka dig till.

Kategorier: Okategoriserade