Oskarshamns flygklubb är en av många aktiva flygklubbar för flyg- och flygplansintresserade i Sverige. Klubben har många aktiviteter och flera möjligheter för dig som vill lära dig mer om flyg och flygutbildningar. Flygklubben och flygfältet i Oskarshamn hör ihop och det ser efter en tid med diskussioner angående flygfältets vara eller inte vara ut som att flygfältet och klubben får fortsätta att finnas och utvecklas i Oskarshamn.

Gå med i Oskarshamns flygklubb

När du går med i en flygklubb ger du ett viktigt stöd till klubbens aktiviteter och får själv många förmåner tack vare ditt medlemskap. Du kan bland annat få tillgång till bra timpriser på flygplan och gå en utbildning för flygcertifikat. Genom ett medlemskap hjälper du till att driva flygfältet och flygklubbens aktiviteter framåt, vilket bidrar till att klubben kan utvecklas och erbjuda flera roliga och intressanta evenemang i flygklubbens regi. Vill du inte aktivt ta del i flygningen på klubben kan du ansöka om att bli stödmedlem.

Spännande aktiviteter hos flygklubbar

Hos flygklubbar som den i Oskarshamn kan du ta del av ett stort utbud av spännande aktiviteter för den flygintresserade eller flygutbildade. Du kan till exempel gå en utbildning för att få ett flygcertifikat och själv börja flyga olika flygplansmodeller. Det kan låta svårt att flyga ett flygplan själv, men det är enklare än vad du tror. Idag finns kompetenta lärare och bra flygplan, vilket underlättar utbildningen för dig som vill ta ett flygcertifikat. Det är heller inte särskilt dyrt att gå en flygutbildning, ta bara kontakt med Oskarshamns flygklubb.

Flygklubbar i Sverige

Foto: Conny Sjostrom/Shutterstock.com

Idag finns ett stort antal engagerade och aktiva flygklubbar i Sverige, inte bara i Oskarshamn, som erbjuder fly-ins, flygutbildningar, uthyrning av flygplan per timme samt upplevelseflygning. Genom att besöka KSAK Kungliga Svenska AeroKlubbens hemsida kan du snabbt och enkelt se vilka klubbar som är godkända av dem och var i Sverige de finns. Hos många flygklubbar kan du se om det finns lediga flygplan och boka flygplan via webben. Du kan också besöka många klubbar när de har flyguppvisningar och öppnar för allmänheten.

De flesta som börjar med flyg blir djupt engagerade och fortsätter var det så länge de har möjlighet. Genom att gå med i en flygklubb som Oskarshamns kan du hitta vänner för livet med samma intresse som du har för flygning, flygplan och frihetskänslan av att befinna sig i luften. Sök upp den flygklubb som ligger närmast dig för att se vad de kan erbjuda dig och hur du kan få möjlighet att ta del av en flygutbildning eller hyra ett flygplan om du redan har ett flygcertifikat.