Är du ute och reser mycket kan det vara bra för dig att hålla koll på ditt ID-skydd. Har du inget ID-skydd kan det vara bra att skaffa ett. På resande fot är du nämligen mer utsatt för att råka ut för identitetskapning.

Bedragare stjäl mobiltelefoner och plånböcker

Identitetskapningar blir vanligare och vanligare i Sverige. Det kan ske på många olika sätt. Ett tillvägagångssätt som använts länge är stölder. Någon som rycker åt sig en plånbok eller en telefon ute på stan. För dig som är ute och reser mycket och vistas bland folk är du extra utsatt. Det är därmed viktigt att du har ett ID-skydd och har du inte det bör du skaffa ett. Du hittar det som är bäst för dig genom att jämföra ID-skydden med varandra.

De allra flesta ID-skydd ger dig notiser när någonting sker. Flera skydd har bevakning i realtid vilket innebär att du får ett larm så fort någon exempelvis vill registrera ett abonnemang i ditt namn. Genom att ha bevakning dygnet runt kan du i vissa fall förhindra en identitetskapning, alternativ minimera skadan. Därefter får du hjälp av experter om hur du ska gå till väga.

Be någon ta hand om posten när du är borta

Att resa mycket innebär oftast att du spenderar natten på hotell. Det ger många bedragare en möjlighet att rota igenom din post i lugn och ro efter information som kan vara dem till nytta. För att förhindra det kan du prata med dina grannar om de kan hjälpa dig att ta hand om posten då du är borta. Har du inte den möjligheten kan det vara bra att investera i en bra brevlåda. Idag finns det många som går att låsa vilket åtminstone gör det lite besvärligare för en obehörig att komma åt dina uppgifter.

Tänk även på att personer som sysslar med identitetskapning finns på nätet. Skylta därför inte på sociala medier om du ska ut och resa. Då vet de att ingen är hemma och kan i lugn och ro gå igenom posten.

Ska du vara borta en längre tid, kanske att du åker till sommarhuset, kan du även välja att eftersända din post dit. På så vis behöver du inte vara orolig över att någon ska komma åt dina uppgifter samtidigt som du kan betala alla räkningar i tid.

Kategorier: Okategoriserade

Relaterade inlägg

Okategoriserade

Nu får drönare flyga närmare flygplatser

Av säkerhetsskäl finns det en mängd regler och lagar gällande hur nära flygplatser drönare får flyga. Från och med den första februari i år har dock många av dessa regler lättats avsevärt. Det är Transportstyrelsen Läs mer…

Okategoriserade

4 tips på tidsfördriv på flygplatsen

Att komma till flygplasten flera timmar innan flyget avgår innebär en hel del tid att förbruka. Och att bara sitta och vänta kan många vara olidligt. Vid sådana tillfällen önskar man att man hade ett Läs mer…

Okategoriserade

Därför är a-kassa för piloter extra relevant

Piloter har det inte lätt på arbetsmarknaden och en stor del är därför arbetslösa. Det krävs allt från tajming till tur och kontakter för att hitta ett jobb. Detta kan dessutom ta tid. Därför är Läs mer…