Även om Oskarshamn Airport inte längre har kommersiell flygtrafik har många av de som tidigare flitigt reste där börjat resa från alternativa resevägar. För den som reser mycket i tjänsten eller privat finns det flera saker att tänka på. Bland annat finns det fördelar att hämta på mer oväntade ställen, exempelvis via ditt kreditkort. För dig som reser mycket kan ett resekort ge dig många fördelar till en låg kostnad.

Svenskarna reser allt mer

Svenskarna har blivit ett allt mer internationellt folk, där många reser både i tjänsten och privat. För den som reser i tjänsten kan det snabbt bli vardag med att färdas över hela Europa och andra världsdelar över en vecka. Den som reser mycket privat flyger troligtvis inte lika mycket, men det kan fortfarande vara tillräckligt mycket för att många små rabatter och förmåner snabbt ska göra skillnad. Ett resekort, det vill säga ett kreditkort som ger förmåner för resor i form av försäkringar och förmåner, är en sådan förmån som många underskattar.

Ett resekort underlättar ditt resande

Ett resekort används som ett vanligt kreditkort, bara att förmånerna inriktar sig på resor. Fördelarna med att ha ett sådant resekort när man reser är många:

  1. Försäkringar. För den som har ett resekort kan det finnas olika former av försäkringar som ingår. Några exempel är ersättningar vid avbokningar, så kallat avbokningsskydd. Det kan även finnas försäkringar som ger dig en ersättning för att köpa nya tillhörigheter om din väska försvinner.
  2. Rabatter. De flesta resekort har någon form av rabatterat pris hos olika flygbolag eller andra reseföretag. Det kan även finnas andra ekonomiska fördelar kopplat till kreditkortet, exempelvis en poängbaserad ersättning som blir större ju mer du använder kortet.
  3. Förmåner. Många resekort erbjuder förmåner som gör det bekvämare att resa. Det här kan ta formen av att du exempelvis får tillgång till olika ”lounger” på flygplatser eller att din flygbiljett efter ett visst belopp kan uppgraderas.

Ett resekort kan med andra ord vara ett mycket välkommet tillskott för den som reser mycket. Om du ska teckna ett resekort kan det vara klokt att jämföra de olika alternativen först, exempelvis via Bästakreditkortet.se. Genom att jämföra de olika alternativen får du även möjligheten att bestämma vilka fördelar du helst vill ha, så ditt resekort ger dig så stora fördelar som möjligt.

Kategorier: Okategoriserade